CS Sunucuya harita nasıl eklenir?

Harita ekleme konusu ile ilgili soruları gidermek için bu makaleden yardım alabilirsiniz.

Adım adım anlatım:

  1. İstenilen haritanın Sunucu paneli > Haritalar bölümünde olmadığından emin olun. (Sunduğumuz harita paketlerinin bilgisine bakarak öğrenebilirsiniz.) Haritanın tarafımızca sunulmadığından emin iseniz 2. adıma geçiniz, eğer paket olarak Haritalar bölümünde mevcut ise 6. adıma geçiniz.
  2. İstenilen haritanın .bsp formatında ana dosyasını + mevcut ise .nav ve .res uzantılı dosyaları ile birlikte internet üzerinden bulup indiriniz. (CS 1.5 ve CS 1.6 platformlarında bazı haritalar .wad ve .mdl dosyalarıda içermektedir, onlarıda bir sonraki adımda nasıl ekleyeceğinizi göreceksiniz.)
  3. İndirilen dosyaları sunucuya aktarmak için Sunucu Paneli > WebFTP bölümünde giriş yapıyoruz. WebFTP ekranında bizi karşılayan dosyalardan platforma göre şu işlemleri yapınız:
    • CSGO: csgo/maps klasörüne gidip .bsp .nav .res uzantılı dosyaların hepsini Dosyaları yükle butonuna basarak bölüme yükleyiniz.
    • CSS: cstrike/maps klasörüne gidip .bsp .nav .res uzantılı dosyaların hepsini Dosyaları yükle butonuna basarak bölüme yükleyiniz.
    • CS 1.5 ve CS 1.6: cstrike/maps klasörüne gidip .bsp .nav .res uzantılı dosyaların hepsini Dosyaları yükle butonuna basarak bölüme yükleyiniz. Ek olarak mevcut ise .wad .mdl dosyalarınıda bir geriye çıkarak yani cstrike bölümüne geriye gelerek bölüme yükleyiniz.
  4. Yükleme yapılır iken klasör değiştirmeyin ve sayfayı yenilemeyiniz! yükleme bitene kadar işlem yapılmaması gerekir.
  5. Zorunlu değil: Harita dosyalarını yükleme işlemi tamamlandıktan sonra haritanızın ismini sunucunuzun harita listesine ekleyebilirsiniz. Harita listeleri CS:S ve CS:GO tekil mod sunucu için mapcycle.txt ve maplist.txt, Fullmod sunucular için turkcs_xxxxx_modu_harita_listesi.txt olarak sunucuda bulunur. Bu listelere Eklenti ayarları bölümünden ulaşabilirsiniz.
  6. Son adım olarak yükleme ve ayar işlemleri sonrası Sunucu paneli > FastDL Yönet bölümünden Senkronizasyonu başlat butonuna basarak bulut sistemimiz ile sunucu medyanızın eşleşmesini sağlayınız. Bu işlemi yapmaz iseniz ve sunucunuzda FastDL sistemi aktif ise missing map hatası alırsınız.

Umarız size destek olmuştur. İyi oyunlar,

Bir cevap yazın 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *